Hakkımızda

38 Yıldır Mutfağınızın Vazgeçilmezi

Çevre dostu, modern ve yüksek teknoloji ile tüketici ve sanayi kullanımı için uluslararası standartlarda, saflaştırılmış sodyum klorür, yani “tuz” üretiyoruz.

Türkiye’nin en yeni rafine tuz üretim tesisini 2015 yılında devreye alarak, Sodyum Klorür yani NaCl üretiminde yepyeni bir sayfa açtık. Çevre dostu modern teknolojiyi, yüksek deneyimimiz ile harmanlayarak Türkiye’de hiç denenmemiş bir üretime başladık; Yeraltı Kaya Tuzu üretimi.

Solüsyon madenciliği tekniği ile milyonlarca yıl önce yerin altında kalan tuz rezervlerine sadece su ile ulaştık ve tuzu eriterek, yani su ile tuzu dans ettirerek hayatlarımıza ulaşmasını hedef edindik.

Merkezi Ankara’da, rafine tuz üretim tesisleri Cihanbeyli, Konya’da olan firmamızın kuruluş tarihi 1980’lere gitmektedir.

Tuz sektöründe yer alma kararı ile 2000’li yıllarda Türkiye’deki en büyük tuz yatırımını yola çıkartan firmamız, 2015 ortasında yüksek teknoloji ile donatılmış üretim tesisinde ilk tuzunu elde etmiştir.

Ürün güvenliğinin önemini bilen, sistemli çalışmaya inanan firmamız, Türkiye’de tuz sektöründe BRC (British Retail Consortium) sertifikasını ilk alan tesis olmaya hak kazanmıştır. TSE’den ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi ile üretime bakış açısını ortaya sunmuştur. Ürünlerimiz Helal Belgeli olup, işletmemiz Smeta denetimine sahiptir.

5

86.000m2 arazi üzerinde, 10.000m2 kapalı alan

6

Gıda ve gıda dışı analiz laboratuvarı

7

%25’i kadın
65 çalışan

8

Saatte 8 ton, yılda 60 bin ton rafine tuz üretimi ve paketlemesi

Vizyon ve Misyon

Dünyada üretilebilen en saf sodyum klorürü üretip, tüketmesini sağlayarak, insanın ve çevrenin olumlu gelişimine katkıda bulunmaktır.

Yüksek standartlarda ürettiğimiz tuzumuzu, sanayi ve son tüketicinin ihtiyacı olduğu şekil ve ambalaj ile müşterilerimize zamanında ulaştırmaktır. 

Yasal şartlara uygun ileri teknoloji ile üretim yaparak, insan sağlığını ve sürdürülebilir çevre korumasını en yüksek derecede gözetmek, çalışanlarımızın gıda güvenliği ve kalitesi konusunda sürekli eğitimini sağlamaktır.